‘Zwaargewonde jonge man als gevolg van supportgeweld’

De politie doet onderzoek bij het tankstation in Arnhem. Afbeelding: PERSBUREAU HEITINK

Bij een tankstation in Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde man gevonden. De politie vermoedt dat hij ernstig is mishandeld.

De man ligt momenteel in het ziekenhuis. Bronnen zeggen tegen Omroep Gelderland dat hij was betrokken bij een vechtpartij tussen voetbalfans.

De politie houdt daar rekening mee. NEC- en Vitesse-supporters zouden zich bij de pomp hebben verzameld om met elkaar de confrontatie aan te gaan. Omwonenden hoorden vuurwerkknallen en leuzen.

Het tankstation ligt aan de Dr. C. Lelyweg, die loopt door een soort industrieterrein. Het slachtoffer is 18 jaar en komt uit Lent, een plaatsje in de gemeente Nijmegen. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Ze vermoedt dat er meerdere personen betrokken zijn bij de vechtpartij.

Het slachtoffer is bloedend te zien op foto’s op sociale media. Vitesse en NEC treffen elkaar zondag voor het eerst sinds jaren weer in een wedstrijd in de eredivisie.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu