Vijfde editie Thiss Boete in Sweikhuizen deels overdekt

Zaate hermenie Gein Idee. Afbeelding: Ton Penders

De vijfde editie van de opening van het carnavalsseizoen van Sweikhuizen is dit jaar deels overdekt. Het evenement is tevens verplaatst van zondag naar zaterdag en wordt gehouden op 13 november.

Het zijn niet de enige veranderingen die de organisatie doorvoert tijdens de jubileumeditie. Ook de nieuwe prins en jeugdprins van de Sjwenskes worden uitgeroepen tijdens het evenement op Pastoor Thissenplein. „Of de wijzigingen eenmalig zijn zal de tijd uitwijzen. We zijn als klein evenement gestart en inmiddels kunnen we wel stellen dat het is uitgegroeid tot een erkend evenement in de regio”, laat de organisatie weten.

Als artiesten zullen onder andere zaate hermenie Gein Idee, Erwin, La Bamba, Rempetemp, Wahnsinn, Poeli, Neppie Beppie en Frans Teunisz het podium gaan betreden. Het programma start om 16.00 uur met een heilige mis, waarna vanaf 18.00 uur de eerste klanken te horen zullen zijn tot 23.11 uur.

Lees ook: Vriendschap zorgt voor de vrolijke noot bij jubilerende zaate hermenie Gein Idee uit Lindenheuvel

Vanwege de coronamaatregelen is het plein alleen toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs en een groen vinkje op de coronacheck-app. Kaarten zijn gratis te krijgen bij café Meels in Sweikhuizen of via deze link.

Lees ook: De Sjwenskes uit Sweikhuizen hebben al maanden carnaval in de bol

Door de redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten