Omroep Gelderland stopt met verslaggeving bij stadions

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Omroep Gelderland stopt met verslaggeving buiten de stadions van de voetbalclubs in Gelderland.

De omroep heeft dat besloten nadat zondag een verslaggever werd belaagd door NEC-supporters bij het Goffertstadion in Nijmegen. Eerder hebben zich ook al incidenten voorgedaan na voetbalwedstrijden, zo bevestigt de omroep berichtgeving op de eigen website.

Na de derby NEC - Vitesse braken bij het Goffertstadion fikse rellen uit tussen NEC-hooligans en de politie. Ook een verslaggeversteam van Omroep Gelderland moest het ontgelden. Volgens de omroep is een verslaggever aangereden door een scooter. De omroep overweegt aangifte te doen.

Niet veilig

ESPN heeft de rechten van televisieopnames in de stadions. Andere omroepen mogen daar geen camera’s laten draaien. Onder andere Omroep Gelderland moet dus buiten de stadions supporters interviewen, als ze die willen spreken. Maar dat is volgens hoofdredacteur Sandrina Hadderingh niet langer veilig. De omroep blijft wel online verslag doen van wedstrijden vanuit de stadions.

Lees ook: Volkskrant: bij protest opgepakte journalist weer vrij

De omroep stuurt ook geen verslaggevers meer naar risicodemonstraties, omdat de pers daar naar zijn mening ook niet veilig is.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee