Venloos koor Quint werkt mee aan muzikaal project over depressiviteit

 © Vocaal ensemble Quint

Venlo -

Vocaal ensemble Quint uit Venlo werkt mee aan een muzikaal project waarin aandacht wordt gevraagd voor depressiviteit.

Marcel van Lier

Samen met slagwerkers en blazers van de Philharmonie Sittard wordt op 20 en 21 november het muziekstuk ‘Da parte’ van Vincent Cox uitgevoerd. Met deze compositie, naar een idee van Tim Leufkens, hoopt de stichting Verklanking het thema wat meer uit de taboesfeer te halen.

Bijna één op de vijf volwassen Nederlanders krijgt ooit in het leven te maken met depressie. De titel van het project komt uit de zinsnede stare da parte, wat ‘aan de kant’ staan betekent, en is ontleend aan de uitspraak van een vrouw die een depressie had en haar ziekte omschreef als het ‘aan de kant van de samenleving staan’.

De concerten zijn op zaterdag 20 november in de St.Petruskerk in Sittard en daags erna om 15.00 uur in Domani in Venlo. Van tevoren en na afloop is op beide locaties een exclusieve foto-expositie met werk van Vanessa Mezzola te bekijken. De foto’s zijn speciaal voor het project gemaakt.

Kaarten à 12,50 euro zijn uitsluitend verkrijgbaar via https://www.philharmonie.nl/da-parte/.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten