Peter van den Brink uit Valkenburg stopt als museumdirecteur in Aken

Suermondt-Ludwig Museum zoekt een nieuwe directeur.  Afbeelding: Stadt Aachen

Valkenburger Peter van den Brink (65) stopt als directeur van het Suermondt-Ludwig Museum in Aken. Hij gaat maandag met pensioen.

Van den Brink was sinds 2005 aan het museum verbonden. Hij initieerde een reeks succesvolle tentoonstellingen en gold af en toe als controversieel. Bijvoorbeeld toen hij een catalogus samenstelde met wat Duitsers ‘boetekunst’ noemen, driehonderd schilderijen die tegen het eind van de oorlog uit Aken waren geroofd. Een deel daarvan werd in 2008 in Simferopol op de Krim ontdekt, maar Aken kreeg er slechts acht terug.

Dürer

Zijn laatste grote tentoonstelling, Dürer war hier. Eine Reise wird zur Legende, is gewijd aan Albrecht Dürer en sluit zondag 24 oktober. Daarna verhuist de tentoonstelling in afgeslankte vorm naar de National Gallery in Londen.

Lees ook: Superster Albrecht Dürer is weer terug in Aken

Opvolging

Voor Van den Brink, expert op het gebied van oude meesters en Nederlandse schilderkunst in de 17de eeuw, was eerder hoofdcurator van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Er is nog geen opvolger benoemd.

Door Siebrand Vos

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten