Dodelijke steekpartij Den Bosch werd live uitgezonden op Instagram: ‘Dit heeft een enorme impact’

Zaterdagavond overleed een 20-jarige vrouw in haar woning door een steekincident.  Afbeelding: ANP

De steekpartij die zaterdagavond het leven kostte aan een 20-jarige vrouw werd live op Instagram gestreamd. De politie houdt er rekening mee dat de videobeelden door de verdachte, een 21-jarige vrouw, zijn gedeeld. Ook gaan er ‘heftige screenshots’ rond uit het filmpje van het dodelijke drama.

De politie Oost-Brabant roept op de beelden niet te delen: „De screenshots en filmpjes hebben een enorme impact op de familie en nabestaanden van het slachtoffer, maar ook op de verdachte zelf. Hoe zou jij het zelf vinden als dit jouw zus of vriendin was?” De politie roept daarom op de beelden niet te verspreiden en de screenshots meteen te verwijderen als je ze in je bezit hebt.

Zaterdagavond overleed de 20-jarige vrouw in haar woning door de steekpartij. De 21-jarige verdachte raakte zelf ook gewond.

Onderzoek

De politie meldde dat er zaterdagavond met de buren en de familie van het slachtoffer is gesproken. Zondag wordt er een forensisch onderzoek gedaan in de woning zelf en zal de verdachte voor de eerste keer worden verhoord. Dan hoopt de recherche ook meer te weten te komen over het motief. Het gerucht gaat dat het slachtoffer en de verdachte halfzussen zijn van elkaar. De politie kon dat zondagochtend niet bevestigen.

De politie heeft de Instagrambeelden in haar bezit en bestudeert ze. De video kan erg belangrijk zijn in het onderzoek, laat een woordvoerder weten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee