Hazelmuis dwarsboomt Schweiberg Cross

Hazelmuis.  Afbeelding: Getty Images

De Schweiberg Cross in Mechelen kan zondag 7 november om een opmerkelijke reden niet doorgaan: het parcours is ook het leefgebied van de hazelmuis.

„We hebben de koers, altijd een van de mooiste in de wintercrosscyclus, helaas moeten annuleren”, zegt Wim Herberichs, consul KNWU District Limburg. „Staatbosbeheer heeft aangegeven dat we een deel van het circa drie kilometer lange parcours niet mogen gebruiken omdat daar de aanwezigheid van de beschermde hazelmuis is vastgesteld. Bij het alternatief wat ons werd geboden bestond de ondergrond uit steengrind. Dat was voor ons uit oogpunt van veiligheid niet acceptabel. Op het alternatieve gedeelte zou je ook niet crossen, hooguit mountainbiken.”

Na Baarlo (24 oktober) en Venlo (Schaapsdijk) op 31 oktober stond Schweiberg als derde wedstrijd gepland in het schema van de Webu Cross Cup, die in totaal vijftien wedstrijden omvat.

In plaats van de cross in Mechelen wordt nu op zaterdag 6 november gereden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

Door Ton Reijnaerts

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen