Arrestatieteam in actie op station Maastricht

Afbeelding: Track ‘88

Zwaarbewapende leden van een arrestatieteam van de politie hebben woensdag een inval gedaan in een pand aan de Hoogbrugstraat in Maastricht en voerden ook een actie uit op het nabijgelegen station in Maastricht.

Volgens getuigen mocht niemand meer een van de perrons op, en werden er twee mensen uit de trein vanuit Luik gehaald.

Volgens reizigers uit Luik gingen de zwaarbewapende agenten de trein binnen zodra die aankwam. Iedereen moest blijven zitten. Twee mensen werden vervolgens aangehouden en moesten met de handen boven hun hoofd uitstappen. Zij werden afgevoerd, aldus deze getuigen. Daarna mochten de overige reizigers ook uitstappen.

De politie wil niets zeggen over de actie. Zowel over de inval in het pand aan de Hoogbrugstraat als het politieoptreden op het station verklaarde een woordvoerster van de Landelijke Eenheid van de politie dat het gaat om een lopend onderzoek. „Maar of het met elkaar te maken heeft, daar kunnen we niks van zeggen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Maastricht

Gemeenteberichten