Zeldzame EP van Rowwen Hèze te koop op eerste muziekbeurs Blerick

Peter van Gaal met rechts de zeldzame LP.  Afbeelding: Stichting Boeken Steunen Mensen

Op de muziekbeurs in Blerick, die komend weekeind voor het eerst op de kalender staat, is een bijzonder object te koop: een zeldzame plaat van Rowwen Hèze. Prijskaartje: 200 euro.

„Er zijn maar duizend exemplaren van geperst, dus is de eerste titelloze EP van Rowwen Hèze uit 1987 met daarop onder meer de nummers De Peel in Brand en Niks Stront Niks een collectors item”, stelt de organisatie.

Wie de bijzondere plaat wil bemachtigen, kan zich inschrijven bij de organisatie. Na afloop van de beurs op zondag zal via een tombola worden bepaald wie zich de nieuwe eigenaar van de EP mag noemen.

Het plaatje dient als publiekstrekker van de eerste muziekbeurs in het Blariacumcollege in Blerick, georganiseerd door Stichting Boeken Steunen Mensen. Er gaan dit weekeinde duizenden cd’s en elpees in de verkoop net als tweedehands en geheel opgeknapte muziekapparatuur. In verband met de coronamaatregelen is al eerder besloten de traditionele boeken- en platenbeurs van de stichting op te splitsen. De boekenbeurs staat vooralsnog gepland voor 7, 8 en 9 januari 2022.

Door Simon Doesborgh

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten