Belgisch-Limburgse ondernemers ontwerpen bijzondere rouwkaart

Afbeelding: Johannes Timmermans

Ze krijgen vaak de vraag verdriet te vertalen naar een mooi object. Daarom bedachten drie Belgisch-Limburgse ondernemers iets nieuws. De Hasseltse juweelontwerper Veronique Sneyaert, grafisch ontwerper Sanne Lambermon van Petit Pourri uit Riemst en houtbewerker Rayah Wauters van Nauwau uit Sint-Truiden ontwierpen samen een troostkaart met ‘strijkbare’ onderdelen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Het drietal achter de troostkaart koos als tekst op de kaart ‘Tijd koestert warme herinneringen’. Die combineerden ze met een abstracte illustratie in goudfolie en twee veervormige strijkpatches. Van een veer op je pad, wordt in de volksmond immers gezegd dat het een teken is van iemand die je verloren hebt. Het kaartje kan je sturen naar iemand die een dierbare verloor. Eén strijkbaar veertje kan de ontvanger op een mouw of kraagje strijken. Het andere veertje kan met de overledene worden meegegeven.

Door WijLimburg Lieke Rijkx

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen