Topman Audi: chiptekort kost ons recordjaar

Afbeelding: Audi

Het wereldwijde chiptekort in de auto-industrie zorgt ervoor dat het Duitse Audi dit jaar veel minder auto’s kan bouwen dan was gepland.

Topman Markus Duesmann zegt dan ook tegen de krant Augsburger Allgemeine dat de chipcrisis het bedrijf een recordjaar kost.

Vanwege de chiptekorten heeft Audi, onderdeel van Volkswagen, de productie meermaals tijdelijk moeten stilleggen. Volgens Duesmann zijn er daardoor tienduizenden auto’s minder gebouwd dan was beoogd. Dit productieverlies zal volgens hem ook niet volledig goedgemaakt kunnen worden.

Lees ook: Chiptekort kost lichtconcern Signify 100 miljoen euro aan omzet

Duesmann denkt dat de tekorten aan halfgeleiders tot aan het einde van de eerste helft van volgend jaar kunnen aanhouden. Hij zei dat Audi, onderdeel van het Volkswagenconcern, zijn toeleveringssysteem van chips grondig gaat wijzigen om zo de aanvoer te garanderen. Hij sluit wel uit dat Audi zelf chips gaat maken voor zijn auto’s.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu