Jacques van der Vorst ontvangt waarderingsonderscheiding

 

 © Oud-Limburgse Schuttersfederatie

Sint Odiliënberg
Redactie

Jacques van der Vorst uit Sint Odiliënberg heeft uit handen van federatiepresident Ger Koopmans de waarderingsonderscheiding van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie ontvangen.

Van der Vorst is de zevende drager van deze onderscheiding die alleen wordt toegekend voor zeer bijzondere verdiensten voor het (Europese) schutters- en gildewezen.

Lees ook: Waar blijven de jonge schutters? Klinkt ‘verbroedering’ niet sexy genoeg of zo?

Van der Vorst werd 31 maart 1961 werd hij lid van de Schutterij Prins Hendrik uit Sint Odiliënberg. Later was hij bondssecretaris van de Midden-Limburgse schuttersbond waarin hij uitblonk als secretaris en werd zodoende ook federatiesecretaris van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie. Daarnaast werd Van der Vorst ook secretaris van de Vereniging van OLS-Buksmeester. In 1996 kwam daar de rol als kanselier/zegelbewaarder van de Edele eed-broederschap van de soevereine orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus bovenop. In maart 2014 nam Jacques afscheid als secretaris en werd hij benoemd tot erefederatiebestuurslid. De functie van kanselier/zegelbewaarder oefent hij wel nog uit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Roerdalen

Gemeenteberichten