Sophianum laat toekomstig leerlingen en hun ouders kennismaken met de school

Afbeelding: Johannes Timmermans

Het Sophianum in Gulpen houdt de komende maanden enkele kennismakingsactiviteiten voor leerlingen van groep 8 van de basisschool en hun ouders of verzorgers.

De school trekt leerlingen uit de wijde omgeving, doch vooral uit de gemeenten Gulpen-Wittem, Vaals, Simpelveld en Eijsden-Margraten.

De reeks begint op woensdag 17 november met een vraag- en antwoordavond, waarbij men personeelsleden, leerlingen en ouders het hemd van het lijf mag vragen. De sessie duurt van 19.00 tot 20.30 uur en vindt plaats in de aula, maar kan ook via livestream worden gevolgd.

In november en december worden tevens zogenaamde tafelgesprekken online gepubliceerd. „We gaan in gesprek met personeelsleden en leerlingen uit elke kolom: vmbo, mavo, havo en vwo”, legt de woordvoerder uit.

Lees ook: Oud-docent Duits geniet van prille pensioen: ‘Vroeger verkaste je niet zo snel naar een andere school’

Dinsdag 18 januari staat een tweetal informatieve bijeenkomsten voor ouders van toekomstig Sophianum-gangers op de kalender. Die over vmbo/mavo begint om 18.30 uur, gevolgd door een sessie over havo/vwo, om 19.30 uur.

Op zaterdag 12 februari tot slot, is er een proefochtend, waarbij jongens en meisjes kennis kunnen maken met het gebouw en elkaar.

Door aangescherpte coronamaatregelen kan het zijn dat in tussentijd activiteiten zijn geannuleerd. Controleer daarom op de website van de organisatie of de activiteit nog wel doorgaat. Meer info: sophianum.nl.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten