Geen feest van de Rogstaekers op 13 november

De start van het Weerter carnaval wordt uitgesteld.  Afbeelding: Jeroen Kuit

Carnavalsvereniging De Rogstaekers in Weert schrapt het grote carnavalsfeest op 13 november. Het uitroepen van de nieuwe vorst en de muzikale avond worden vanwege corona uitgesteld.

Dat lijkt ook te gebeuren met de uitreiking van de Gulden Humor aan Huub Stapel in het weekeinde van 26 en 27 november. De oplopende coronacijfers voeden geen jubelstemming, laat de vereniging weten. Het voelt niet goed om met zo’ 800 man in de Poort van Limburg te staan, terwijl het ziekenhuis bomvol coronapatiënten ligt”, laat woordvoerder Rob Hermans van de Rogstaekers weten. „Het is een ontzettende domper, dat we de start van de Wieërter vastelaovendj moeten uitstellen. Er werd al volop gerepeteerd door zo’n zeventig muzikanten en koorleden, om maar iets te noemen. Maar ik hoorde ook wel angst en twijfel, van mensen die het niet aandurfden om naar zo’n groot evenement te gaan, ook al zouden we voldoen aan de coronaregels.”

Feesten

Het was de bedoeling dat zaterdag de 13e de nieuwe Vorst uitgeroepen zou worden tijdens een spectaculaire show op de Biest, waarna de carnavalisten verder konden feesten in de Poort van Limburg. De Veiligheidsregio Limburg-Noord had het grote openingsfeest op de 11devande11de in Roermond al geschrapt.

Door Carola de Boer

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten