Hamilton zwakt kritiek op Bottas af: we hebben allemaal wel eens een slechte dag

Valtteri Bottas (links) en Lewis Hamilton waren na de kwalificatie nog tevreden. © EPA

MEXICO-STAD -

Lewis Hamilton heeft in een bericht op Instagram zijn kritische woorden over teamgenoot Valtteri Bottas wat afgezwakt.

Redactie

De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 zei zondag na de Grote Prijs van Mexico dat Bottas bij de start „de deur liet openstaan” voor Max Verstappen. De Nederlander passeerde beide Mercedessen en legde daarmee de basis voor zijn overwinning in Mexico-Stad.

Lees ook: Max Verstappen weigert zich ondanks riante voorsprong rijk te rekenen: ‘Kan volgende week weer anders zijn’

„We hebben allemaal wel eens een slechte dag”, schrijft Hamilton op Instagram bij een foto van de start. „We leven en we leren. Ik zei dat vb (Valtteri Bottas) de deur open liet en natuurlijk komen mensen dan met kritiek. We zijn een team, we winnen en verliezen als een team. Er is niet één persoon verantwoordelijk voor winst of verlies, we doen het samen, goed of slecht. Je kan ons dan verslaan, maar je kan ons niet breken. Op naar de volgende, Valtteri. We blijven pushen bro.”

Ruimte

Bottas vertrok in Mexico van poleposition, met Hamilton naast zich en Verstappen achter zich. De Fin liet bij de start ruimte aan de linkerkant, waarvan Verstappen gretig gebruikmaakte. De Red Bull-coureur remde laat, dook als eerste de eerste bocht in en reed daarna soeverein naar de zege. Bottas spinde in bocht 1 en eindigde roemloos als vijftiende, buiten de punten.

Verstappen heeft in het WK-klassement nu negentien punten voorsprong op Hamilton, met nog vier grand prixs te gaan. Bottas moet na dit seizoen bij Mercedes plaatsmaken voor George Russell. De 32-jarige Fin stapt over naar Alfa Romeo.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws