Ongekend: ’Aminata Diallo van PSG laat ploeggenote Kheira Hamraoui mishandelen’

Aminata Diallo in actie voor PSG.   Afbeelding: Getty Images

De band tussen twee teamgenoten is lang niet altijd even ideaal, maar bij PSG is het op wel heel bizarre wijze uit de hand gelopen.

Aminata Diallo is woensdagmorgen opgepakt op verdenking van de opdracht geven tot mishandeling van een ploeggenote, concurrente Kheira Hamraoui. Afgelopen donderdag werd de 31-jarige Hamraoui uit een auto gesleurd na een feestje en aangevallen door twee gemaskerde mannen met een ijzeren staaf meerdere keren op haar benen sloegen. Hamraoui moest het ziekenhuis bezoek waar meerdere hechtingen nodig waren, weet sportkrant L’Équipe. De auto waarin ze zat, zou zijn bestuurd door, juist Diallo.

Geweld

PSG erkent dat de 25-jarige Diallo is gearresteerd voor betrokkenheid van mishandeling van een ploeggenote. „De club veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen dit geweld. Sinds afgelopen donderdag hebben we al het mogelijke gedaan of de veiligheid van ons vrouwenteam te garanderen”, laat de club uit Parijs weten.

Brute wijze

Hamraoui was tot afgelopen zomer ploeggenote van Lieke Martens bij FC Barcelona. Ze geldt als één van de beste voetballers van Frankrijk. Ook bij PSG is een vaste waarde. Met de mishandeling zou Diallo haar plek in de ploeg op een wel heel brute wijze hebben willen veiligstellen.

Lees ook: Trotse Lieke Martens samen met Virgil van Dijk in de voetsporen van Edgar Davids

Door onze verslaggever

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee