C&A waarschuwt voor banenverlies in Europa bij reorganisatie

Afbeelding: ANP

Kledingwinkelketen C&A gaat zijn Europese activiteiten reorganiseren en waarschuwt voor banenverlies.

Volgens C&A is een aantal veranderingen door de coronapandemie – zoals het toegenomen webwinkelen – blijvend, waardoor ingrepen nodig zijn.

C&A gaat meer investeren in digitale oplossingen. Tegelijkertijd worden bedrijfsfuncties samengevoegd en gecentraliseerd. Die veranderingen ‘zouden gevolgen kunnen hebben voor een aantal functies in de Europese onderneming’, meldt het bedrijf in een schriftelijke verklaring. De kledingwinkelketen zegt nauw samen te werken met vakbonden en de medewerkers die getroffen worden door de reorganisatie.

Het is niet direct duidelijk welke functies C&A op het oog heeft om te schrappen. In welke Europese landen de ingrepen gevolgen zullen hebben, meldt het bedrijf ook niet. Een woordvoerder van C&A in Nederland was niet direct bereikbaar voor commentaar.

C&A heeft in Nederland ongeveer 4000 medewerkers. De van oorsprong Nederlandse winkelketen is met bijna 1400 winkels en 23.000 medewerkers actief in achttien Europese landen.

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee