WK ver weg voor coach Van Marwijk na nederlaag met VAE in Zuid-Korea

Bert van Marwijk.  Afbeelding: ANP

Het WK voetbal van volgend jaar in Qatar verdwijnt steeds verder uit beeld voor Bert van Marwijk en de Verenigde Arabische Emiraten. De ploeg van de bondscoach uit Meerssen verloor donderdag in Goyang met 1-0 van Zuid-Korea.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Hwang Hee-chan. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers, die dit seizoen in de Premier League al vier keer scoorde, benutte tien minuten voor rust een strafschop.

Van Marwijk (69) heeft met de nationale ploeg van de VAE na vijf kwalificatiewedstrijden pas drie punten. Zuid-Korea gaat aan kop in de poule met elf punten, gevolgd door Iran (tien). Dat land neemt het donderdag op tegen Libanon, dat vijf punten heeft.

Irak, de ploeg van bondscoach Dick Advocaat, heeft in dezelfde poule ook pas drie punten. Het elftal van de 74-jarige Hagenaar speelt donderdag in Doha tegen Syrië. De nummers 1 en 2 van de groep plaatsen zich voor het WK van volgend jaar, de nummer 3 gaat de play-offs in.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee