Chemelot werkt aan toekomstige veiligheid

 

 © De Limburger/ Peter Schols

Sittard-Geleen -

Met de presentatie van zowel de gebiedsvisie als veiligheidsvisie zetten de gezamenlijke partners van Chemelot een volgende stap in hun ambitie. Het doel is om in 2025 de veiligste, duurzaamste en meest competitieve chemie- en materialensite van Europa te worden. Tevens hoopt men een ‘goede buur’ voor de directe omgeving van de site te blijven.

Redactie WijLimburg

De vragen die de partners zich bij deze ambitieuze plannen stellen zijn: hoe zorgen we er samen voor dat mensen ook in de toekomst in de omgeving van Chemelot op een veilige, gezonde én duurzame manier kunnen wonen, werken, recreëren, ondernemen en innoveren? Hoe gaan ze met de beschikbare ruimte om? En hoe houden ze de economie vitaal terwijl men rekening moet houden met mens en milieu? De Technische Veiligheidscommissie (TVC) heeft op verzoek van de provincie Limburg onderzoek gedaan naar de veiligheidsvisie Chemelot en omgeving. Van daaruit zijn aanbevelingen gedaan om zowel Chemelot als omgeving in de toekomst veiliger te maken.

Gebiedsvisie

Dankzij de strategische gebiedsvisie moet volgens betrokken partijen een samenhangend toekomstbeeld voor de omgeving van Chemelot ontstaan. Als overheden en bedrijfsleven verkennen beide groepen samen de ruimte die ze geven aan een innovatieve en circulaire economie. De aanbevelingen uit de gebiedsvisie worden nader uitgewerkt in concreet uitvoerbare plannen en acties.

Chemelot en overheden werken samen en hopen daarbij de aanbevelingen veilig en verantwoord vorm te geven. Daarbij is het de wens om een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau op en rond het Chemelot-terrein te krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws