Technisch directeur Adrie Berk en hoofdcoach Louis Delahaije vertrekken ook bij triatlonbond

Afbeelding: Peter Schols

Technisch directeur Adrie Berk en hoofdcoach Louis Delahaije vertrekken bij de Nederlandse triatlonbond.

Het besluit van de twee komt twee dagen nadat het voltallige bestuur van de bond liet weten op te stappen. Aanleiding was een rapport van onderzoeksbureau Fijbes over grensoverschrijdend gedrag op het nationaal trainingscentrum (NTC) in Sittard.

„De combinatie van de huidige omstandigheden en het feit dat ik graag al eerder wilde stoppen, heeft mij doen besluiten om nu ruimte te maken voor een opvolger. Ik zal zorg dragen voor de opstart van het seizoen 2022 en werkoverdracht richting de nieuwe technisch directeur”, aldus Berk, die vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd eerder had gemeld niet door te willen gaan tot de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Delahaije

Binnen het topsportprogramma van de triatlonbond bestaat onvoldoende sociale veiligheid, meldden de onderzoekers. In het rapport wordt gesproken over groepsvorming, uitsluiting, roddelen en pestgedrag. Het advies van de onderzoekers is om op korte termijn in te grijpen om de sociale veiligheid te vergroten en de onderzoekers komen met dertien aanbevelingen. Bestuurder Rita van Driel is op interimbasis benoemd tot onafhankelijk adviseur sociale veiligheid.

Lees ook: Niet iedereen herkent zich in harde conclusies over Nationaal Trainings Centrum: ‘Het is wel topsport’

„Ik werk mee met het vervolgonderzoek naar het NTC en ik zal Rita van Driel ondersteunen bij de uitvoer van de aanbevelingen uit het rapport totdat een opvolger die taak overneemt”, zegt Berk.

Delahaije had een contract tot en met de Olympische Spelen van Tokio en vertrekt nu ook. „Delahaije is altijd voornemens geweest zijn rol na afloop van zijn contract anders in te gaan vullen en die route zet hij nu buiten de bondsorganisatie voort”, aldus de triatlonbond.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu