Drie jongens van 15 en 16 dood door botsing tussen auto en ambulance in Helmond

Afbeelding: AS Media

Door een botsing tussen een ambulance en een personenauto in Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie doden gevallen. Volgens de politie gaat het om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. In de auto is een lachgasfles aangetroffen, bevestigt de politie.

Alle slachtoffers zaten in de personenauto. De vierde inzittende, een 15-jarige jongen uit Nuenen, raakte zwaargewond, aldus de politie. Twee ambulancemedewerkers liepen eveneens verwondingen op. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens hem mee te vallen.

Bestuurd

Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur op de Heeklaan. De politie onderzoekt de oorzaak. De 16-jarige omgekomen jongen uit Nuenen zou de auto hebben bestuurd, meldt de politie. Beide voertuigen zijn in beslag genomen en weggetakeld. De ambulance had volgens de woordvoerder de geen sirenes en zwaailichten aanstaan.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee