Radio Gaaas uit Urmond is weer tot en met Aswoensdag in de lucht

Foto ter illustratie.  Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Urmondse radiozender Gaaas is weer in de lucht. Tot en met Aswoensdag zorgen de broers Patrick en Kevin Noblesse dat er 24 uur per dag carnavalsmuziek wordt gedraaid. Met carnaval zelf gebeurt dit live.

Gaaas startte begin dit jaar nadat duidelijk werd dat de carnavalsactiviteiten geen doorgang konden vinden. „We hebben zoveel leuke reacties gehad dat we hebben besloten door te gaan met het overbrengen van het vastelaovesgeveul in Stein. Mensen hebben behoefte aan positiviteit”, aldus de broers.

De zender is onafgebroken te beluisteren via www.gaaas.nl, social media en een app, maar in aanloop naar carnaval gaan ze drie dagen live uitzenden. „Dat doen we tijdens de proclamatie van de nieuwe prinsen van De Waterratte, de verkoop van ‘t Wesjwief en tijdens de eerste Uermendse Boetezitting bij café Bie Brigitte.”

Goed doel

Radio Gaaas gaat ook weer geld bijeen brengen voor het goede doel. „Dat is dit jaar carnavalsvereniging De Waterratte, om zo de vastelaovend te ondersteunen en behouden. Lokale ondernemers kunnen commercials bij ons inkopen. Wij spelen ze af en het geld gaat naar de vereniging.”

Lees ook: Toch nog een sleuteloverdracht: CV de Waterratte krijgen de sleutel van burgemeester Stein

Door de redactie