Pilot met frame running op sportlandgoed de Haamen in Beek

Vlnr: Nancy Kaufmann, Andries Houthakkers en Michel van Dijke.  Afbeelding: Stichting Wielerbaan Geleen

Stichting Wielerbaan Geleen en Ecsplore starten gezamenlijk een pilot ‘frame running’ op sportlandgoed de Haamen in Beek.

In totaal zijn drie frame runners, driewieler-loopfietsen waarmee mensen met een motorische beperking kunnen sporten, aangeschaft. Het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds hebben gezamenlijk maximaal 5000 euro beschikbaar gesteld en de gemeente Sittard-Geleen 2500 euro.

De aanschaf is gebeurd op initiatief van Nancy Kaufmann (Stadspartij Sittard-Geleen). „Michel van Dijke van stichting Wielerbaan Geleen gaf meteen aan de trainingen te willen verzorgen”, aldus Kaufmann. Dat doet hij samen met Ecsplore: „Samen met Chantal Bos van Ecsplore zijn we tot de conclusie gekomen dat de atletiekbaan de Haamen in Beek de beste trainingslocatie is. Onze stichting vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Frame running past helemaal in ons breedtesport beleid.” De eerste trainingen staan 19 maart 2022 op het programma.

Meer info: www.stichtingwielerbaangeleen.com.

Door Paul Dolhain

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten