Pilot met frame running op sportlandgoed de Haamen in Beek

Vlnr: Nancy Kaufmann, Andries Houthakkers en Michel van Dijke. 

Vlnr: Nancy Kaufmann, Andries Houthakkers en Michel van Dijke. © Stichting Wielerbaan Geleen

Beek / Geleen -

Stichting Wielerbaan Geleen en Ecsplore starten gezamenlijk een pilot ‘frame running’ op sportlandgoed de Haamen in Beek.

Paul Dolhain

In totaal zijn drie frame runners, driewieler-loopfietsen waarmee mensen met een motorische beperking kunnen sporten, aangeschaft. Het Gehandicapte Kind en het Foppe Fonds hebben gezamenlijk maximaal 5000 euro beschikbaar gesteld en de gemeente Sittard-Geleen 2500 euro.

De aanschaf is gebeurd op initiatief van Nancy Kaufmann (Stadspartij Sittard-Geleen). „Michel van Dijke van stichting Wielerbaan Geleen gaf meteen aan de trainingen te willen verzorgen”, aldus Kaufmann. Dat doet hij samen met Ecsplore: „Samen met Chantal Bos van Ecsplore zijn we tot de conclusie gekomen dat de atletiekbaan de Haamen in Beek de beste trainingslocatie is. Onze stichting vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Frame running past helemaal in ons breedtesport beleid.” De eerste trainingen staan 19 maart 2022 op het programma.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Beek

Gemeenteberichten