‘Raket’ van Hamilton baart renstal Verstappen grote zorgen: ‘Als dit zo doorgaat, zie ik het somber in voor onze kansen in het WK’

Lewis Hamilton klopte Max Verstappen in de GP van Brazilië.  Afbeelding: EPA

Red Bull is behoorlijk geschrokken van de snelheid van Lewis Hamilton. De Brit van Mercedes gebruikte in de Grote Prijs van Brazilië een nieuwe motor en die hielp de zevenvoudig wereldkampioen aan een indrukwekkende zege in de Formule 1-race in São Paulo.

„Zo’n motor hebben we de afgelopen jaren niet gezien bij Mercedes. Ongelooflijk”, zei topman Helmut Marko van de renstal van kampioenschapsleider Max Verstappen tegen het Duitse Sky Sport. „Ze zijn erin geslaagd om in een cruciale fase van het seizoen een raket tevoorschijn te toveren.”

Hamilton gebruikte zijn vijfde verbrandingsmotor en overschreed daarmee het maximaal toegestane aantal van drie per seizoen voor de tweede keer. Het leverde hem een gridstraf van vijf plaatsen op. Hij startte de race vanaf plek tien. In een mum van tijd lag hij al derde. Hamilton haalde vervolgens Sergio Pérez van Red Bull in, om in ronde 59 van de 71 ook toe te slaan bij Verstappen.

„We zagen deze snelheid van Hamilton op het rechte stuk dit weekeinde voor het eerst en prakkiseren over hoe dit mogelijk is. We hebben de ingenieurs van onze motorleverancier Honda er al bij geroepen. We hebben in Brazilië de schade kunnen beperken, maar als dit zo doorgaat, zie ik het somber in voor onze kansen in het wereldkampioenschap”, aldus Marko.

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee