Scholieren Dendroncollege in Horst verrassen mantelzorgers met high tea verwenpakket

De eerste verwenpakketten zijn vorige week al uitgedeeld.  Afbeelding: Dendroncollege Horst

Zo’n tachtig mantelzorgers uit Horst aan de Maas mogen een verwenpakketje ophalen bij het Dendron College in Horst. Leerlingen organiseren een drive-thru als alternatief voor de afgelaste high tea.

Afgelopen woensdag stonden leerlingen van de vmbo-opleiding Zorg en Welzijn al klaar om de eerste mantelzorgers te ontvangen op school.

Als pilot voor de nieuwe leerweg, waarin opdrachten worden uitgevoerd voor een organisatie – in dit geval welzijnsorganisatie Synthese - hadden ze mantelzorgers uit de gemeente Horst aan de Maas op de Dag van de Mantelzorg een high tea willen aanbieden. Met allerlei verwennerij als extraatje, zoals een handmassage, nagel- en haarverzorging. Er was plek voor maximaal 25 mantelzorgers. De animo bleek echter zo overweldigend, dat de capaciteit werd uitgebreid.

De aangescherpte coronamaatregelen trokken een streep door het plan. Maar de scholieren bleken niet voor één gat te vangen. Ze bedachten een drive-thru, waarbij mantelzorgers met de auto een verwenpakketje konden afhalen. Daarin zit behalve de high-tea ook een presentje, zoals een bloemstukje of versierd een theelichtje

Woensdag 17 november komt de tweede groep mantelzorgers langs om hun pakketje op te halen.

Door Marcel van Lier

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten