Ambulancemedewerkers dodelijk ongeluk Helmond met breuken in ziekenhuis

Ambulance betrokken bij dodelijk ongeluk.  Afbeelding: AS Media

De twee ambulancemedewerkers die afgelopen weekend in Helmond betrokken waren bij een voor drie minderjarige jongens dodelijk ongeluk, verblijven nog in het ziekenhuis.

Zij kampen met een gebroken borstbeen, gebroken en gekneusde ribben en diverse zware kneuzingen, meldt GGD Brabant-Zuidoost op Twitter. Vanwege mogelijke complicaties zijn de medewerkers nog ter observatie in het ziekenhuis.

Lees ook: Drie jongens van 15 en 16 dood door botsing tussen auto en ambulance in Helmond

Steunbetuigingen

Volgens de GGD voelen de ambulancemedewerkers „zich gesterkt door alle meelevende berichten”. Vanwege al die steunbetuigingen zouden zij hebben willen laten weten hoe het met hen gaat. Ze danken iedereen voor de steun.

Bij de aanrijding tussen de ambulance en de auto kwamen in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens van 15 en 16 uit Eindhoven en Nuenen om het leven. Een van hen bestuurde de auto. Een vierde inzittende raakte zwaargewond.

Lees ook: Stiefvader omgekomen tienerjongen: ‘Het was dom, maar ze hebben de hoogste prijs moeten betalen’

Op verkeerde weghelft

Het ziet er naar uit dat de auto van de jongens mogelijk op de verkeerde weghelft terecht is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend. De ambulance reed op het moment van het ongeluk zonder patiënt en ook zonder sirene of zwaailichten.

De politie onderzoekt nog hoe de minderjarige jongens aan de auto kwamen. In de buurt van het ongeluk werd een cilinder lachgas gevonden, maar of er een verband is met de aanrijding wordt nog onderzocht.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu