Virgil van Dijk: ‘Ik ben zo trots, we hebben het gewoon geflikt’

Virgil van Dijk is trots op Oranje. 

Virgil van Dijk is trots op Oranje. © Proshots

RedactieBron: De Telegraaf

Virgil van Dijk straalde van blijdschap na de 2-0 zege op Noorwegen die Oranje naar het WK in Qatar heeft gebracht. Daar hoopt de aanvoerder, met anderhalf jaar vertraging, zijn eerste toernooi te gaan spelen.

Het is verdiend, we hebben bijna niks weggegeven. Voor mijn gevoel eigenlijk helemaal niks”, straalde de captain na afloop bij de NOS. „We moesten een reactie laten zien na afgelopen zaterdag en dat hebben we gedaan. Natuurlijk kunnen er heel veel dingen beter, maar het resultaat was het belangrijkste. We gaan naar Qatar!”

Lees ook: Rapport van Oranje: een zesje, maar wel geslaagd voor WK-deelname

„Ik ben uitermate trots op deze ploeg. Het kan lastig zijn te spelen met het idee dat elke fout fataal kan zijn, maar we hebben het ook omarmd. Ik kan niet voor iedereen praten, maar ik had er heel veel zin in. We hebben echt karakter getoond, het was niet makkelijk om snel te schakelen na de 2-2 in Montenegro, maar we hebben het geflikt.”

De aanvoerder, die het afgelopen EK miste door een zware knieblessure, betreurde de afwezigheid van de fans. „Ik vond het heel jammer dat de bondscoach er op afstand was en de fans er helemaal niet waren. We gaan het binnen goed vieren. Ik kan niet wachten op het WK.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws