Dier van de week: spontane en grappige Sneezer zoekt omgeving waar hij zich op zijn gemak voelt

Sneezer.  Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Sneezer, een gecastreerde kater van ongeveer 2 jaar, aan de beurt.

Wat weet je over het verleden van Sneezer?

„Helaas niet zo veel, gezien het feit dat hij ergens aan is komen lopen zonder dat men wist van wie hij was. Wat we wel weten, is dat hij niet gecastreerd was en dat katers dan vaak hun hormonen achterna gaan en ver van huis raken. Als ze dan honger krijgen en zeker als ze iets gaan mankeren, dan zoeken ze vaak de mensen weer op en melden zich ergens.”

Wat maakt hem bijzonder?

„Allereerst natuurlijk zijn hele uitstraling, met zijn grappige aftekeningen op zijn snoet. Maar ook zijn spontane karakter waarmee hij de aandacht van iedereen naar zich toe trekt. Helaas heeft hij ook een andere bijzonderheid die hem onderscheidt van de rest. De verkoudheid waarmee hij binnenkwam is chronisch en steekt steeds weer de kop op als zijn weerstand iets verlaagt.”

Waar zou Sneezer het beste op zijn plaats zijn?

„Hij heeft niet zo veel moeite om zich aan te passen. Wel is het belangrijk dat hij zich goed op zijn gemak voelt waardoor hij zo min mogelijk stress ervaart. Hierdoor blijft zijn weerstand hoger en zal hij minder snel last krijgen van zijn verkoudheid. Lekker naar buiten kunnen hoort hier ook bij.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11!

Profiteer nu
Echt-Susteren

Gemeenteberichten