Roger Federer nog zeker een halfjaar aan de kant

Roger Federer.  Afbeelding: EPA

Roger Federer denkt pas halverwege volgend jaar zijn rentree te maken op de tennisbaan.

Deelname van de Zwitserse tennisser aan de Australian Open in januari sluit hij uit, nadat eerder zijn coach Ivan Ljubicic de kans daarop als bijzonder klein had ingeschat. Federer verklaarde tegenover Zwitserse media „extreem verrast” te zullen zijn als hij komende zomer op tijd fit is om deel te nemen aan Wimbledon, het toernooi dat de inmiddels 40-jarige Zwitser acht keer won.

Knie-operaties

Federer is herstellende van meerdere knie-operaties. Hij kwam afgelopen zomer op Wimbledon voor het laatst in actie kwam. De twintigvoudig grandslamwinnaar strandde op het gras in Londen in de kwartfinales. Enkele weken later moest hij voor de derde keer een operatie aan één van zijn knieën ondergaan.

Artsen hebben Federer verteld dat hij in januari weer voorzichtig kan beginnen met looptraining en daarna de tennisbaan kan gaan opzoeken .Serieuze tennistraining moet dan in maart of april weer mogelijk zijn. „Mijn sportieve ambities kun je als volgt samenvatten: ik wil nog een keer zien wat ik als proftennisser kan bereiken. Ik ga daarvoor vechten en ben zeer gemotiveerd”, aldus de 20-voudig grandslamkampioen.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee