Dick Schreuder volgt Langeler op als trainer PEC Zwolle

Schreuder (links) als assistent bij Vitesse. © ANP / ANP

Zwolle -

PEC Zwolle heeft Dick Schreuder aangesteld als nieuwe trainer. De 50-jarige Schreuder volgt de opgestapte Art Langeler op bij de club die onderaan staat in de Eredivisie. Schreuder ondertekent in Zwolle een contract tot de zomer van 2023.

ANP

De broer van Alfred Schreuder, die onlangs in het spoor van Ronald Koeman vertrok bij FC Barcelona, komt over van Vitesse.

Hij was in Arnhem sinds afgelopen zomer actief als assistent van hoofdtrainer Thomas Letsch. Schreuder volgde in die rol Joseph Oosting op, die hoofdtrainer werd van RKC Waalwijk.

De Barnevelder werkte eerder als assistent van zijn broer bij de Duitse club TSG Hoffenheim. Hij was ook assistent in Engeland bij Barnet en bij de Amerikaanse club Philadelphia Union. Schreuder fungeerde alleen bij de amateurs van SDV Barneveld en VV Katwijk als hoofdtrainer.

„PEC Zwolle is een heel mooie club met een goede visie die bij mij past en ik ben dan ook erg blij met deze kans”, aldus Schreuder. „Natuurlijk zit de club sportief in zwaar weer, maar ik kan niet wachten om van start te gaan. Daarbij gaan we met z’n allen voor één doel: PEC Zwolle in de Eredivisie houden.” Schreuder debuteert zondag met een uitwedstrijd in een lege Kuip tegen Feyenoord.

Volgens technisch manager Mike Willems past Schreuder „perfect” in het opgestelde profiel. „Hij heeft een innovatieve voetbalvisie, drive en persoonlijkheid. Het doet mij daarbij goed dat het zo snel gelukt is met Dick rond te komen, zodat hij vanaf vrijdag meteen voor de groep kan staan.” De nieuwe hoofdtrainer wordt dan ook gepresenteerd in Zwolle.

Langeler besloot dinsdag om op te stappen. De 51-jarige trainer, die afgelopen zomer terugkeerde bij de club, zag „te weinig perspectief” om de prestaties van PEC Zwolle op korte termijn te verbeteren. Onder leiding van Langeler won de club uit de hoofdstad van Overijssel dit seizoen pas één competitiewedstrijd, eind vorige maand tegen Heracles Almelo (1-0). Met 4 punten uit twaalf wedstrijden staat PEC Zwolle onderaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws