Van vlaai tot wegkruis en alles wat daartussenin zit, is nu te vinden op het Limburgs Erfgoednet

 

 © Jeroen Kuit

Roermond -

Vrijdagochtend 19 november om 10 uur wordt de nieuwe website Limburgs Erfgoednet online gelanceerd. Het initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg en Coöperatie Erfgoed Limburg biedt straks een goudmijn aan verhalen.

onze verslaggeefster

Het Limburgs Erfgoednet is een groeimodel, benadrukt projectleider Wouter Daemen van het Huis voor de Kunsten in Roermond. Wie vrijdag 19 november de website aanklikt, moet geen compleet overzicht van alle Limburgse heemkundekringen en kleine(re) musea verwachten. Onder leiding van Daemen en zijn team staan vanaf vrijdag collecties en objecten van een twintigtal deelnemers online en dat aantal zal groeien.

Het doel van het Limburgs Erfgoednet is (papieren) collecties en objecten van heemkundekringen en kleine(re) musea digitaal te ontsluiten. Daemen heeft geen idee hoeveel deelnemers dat uiteindelijk oplevert, maar hij kent voorbeelden van collega’s in Brabant en Gelderland waar de teller inmiddels op meer dan vijftig deelnemers staat. Denk daarbij niet alleen aan historische foto’s, films of objecten (zoals vaandels, (weg)kruisen), maar ook aan digitale versies van allerlei publicaties van heemkundekringen. Daemen: „Daarmee helpen we de verenigingen om hun collecties duurzaam te bewaren, maar de site is ook een goudmijn van verhalen voor bijvoorbeeld onderwijs of toneelverenigingen die zoeken naar informatie voor stukken.”

https://limburgserfgoednet.nl/

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws