Ex-international Samaris per direct speler van Fortuna Sittard

Andreas Samaris (links) © Fortuna Sittard

Andreas Samaris versterkt per direct de gelederen van Fortuna Sittard. De 39-voudig Grieks international was transfervrij na zijn vertrek bij Benfica. De middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen.

redactie

De 32-jarige rechtspoot stond de afgelopen zeven seizoenen onder contract in Portugal. „Ik ben nu een paar dagen in Nederland en het bevalt me goed. Na een prachtige periode in Portugal kijk ik enorm uit naar dit avontuur en zal er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team”, laat Samaris weten via de clubkanalen van de eredivisionist.

Technisch directeur Sjoerd Ars stelt dat een speler van het kaliber Samaris normaliter niet haalbaar is voor Fortuna. „We halen met Andreas enorm veel kwaliteit in huis, normaal gesproken is een speler van zijn kaliber niet haalbaar voor ons. Hij heeft de afgelopen dagen een uitstekende indruk op ons gemaakt. Als speler, maar ook zeker als mens. Hij is een op-en-top prof en ondanks zijn mooie carrière nog steeds enorm hongerig. Ondanks dat onze focus ligt bij het aantrekken van aanvallende versterkingen is dit een type dat we nog niet hadden. Gelukkig komt hij voor het sportieve en niet het financiële plaatje. Hopelijk is hij snel wedstrijdfit”, aldus Ars.

Samaris stond voordat hij voor Benfica speelde onder contract bij de Griekse topclub Olympiakos. De ploeg uit Piraeus verkocht de defensief ingestelde middenvelder in 2014 voor tien miljoen euro aan Benfica, de club waarvoor Samaris uiteindelijk tot 196 wedstrijden kwam.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws