Grote Alphonse Mucha-expo in Den Haag

Alphonse Mucha.  Afbeelding: archief De Limburger

In het Kunstmuseum in Den Haag is vanaf 5 februari een grote tentoonstelling van werk van de nog altijd zeer geliefde art nouveau-kunstenaar Alphonse Mucha te zien. Zijn weelderige, sierlijke afbeeldingen van vrouwen zijn nu nog volop te vinden op koektrommels, mokken, boekenleggers, ansichtkaarten en nog veel meer.

De expositie van zijn werk komt tot stand in samenwerking met zijn familie en de Mucha Foundation. Alfons Maria Mucha (1860-1939), geboren in Moravië, groeide uit tot een van meest invloedrijke en gevierde kunstenaars in het Parijs van fin-de-siècle, het roemruchte einde van de 19e eeuw.

Grote Alphonse Mucha-expo in Den Haag
Het soort affiche waarmee Mucha vooral bekend werd. 

Lees ook: Hip glas in lood van De Glazerij uit Maastricht: ‘Wat ik doe is een ambacht, ik creëer ooglust’

„Zijn populaire affiches en illustraties, samen met kleurrijk glas en spectaculaire kostuums uit de late negentiende eeuw, geven een uniek beeld van Alphonse Mucha’s Parijs. Maar ook zijn invloed op de popcultuur uit de jaren zestig en zeventig wordt duidelijk in deze tentoonstelling”, zegt museumdirecteur Benno Tempel.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu