Bewoners zorgcentrum Scharwyerveld maken kennis met Rembrandts ‘Nachtwacht’

Bewoners van Scharwyerveld bekijken de levensgrote kopie van ‘De Nachtwacht’.  Afbeelding: Sevagram

In de hal van zorgcentrum Scharwyerveld in Maastricht hebben bewoners donderdag tekst en uitleg gekregen over Rembrandts beroemde schilderij ‘De Nachtwacht’.

Het Rijksmuseum heeft een grote kopie van dat doek op tournee door Nederland gestuurd. Door corona kunnen mensen niet meer massaal naar het museum in Amsterdam komen. Op deze manier kunnen zij thuis genieten van de kunst die daar hangt.

In Maastricht hebben vrijwilligers iets verteld over de symboliek die in de werken van Rembrandt schuilt. De komende dagen gaan de bewoners zelf portretten maken in de stijl van Nederlands beroemdste schilder.

Het schilderij blijft nog twee weken in Scharwyerveld. Daarna verhuist het - ook weer voor twee weken - naar zorgcentrum Oosterbeemd in Valkenburg, dat na de watersnood weer tot leven komt. Vanuit Valkenburg gaat het door naar het revalidatiecentrum van Sevagram in Heerlen.

Door René Willems

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten