Bonnefanten brengt ode aan Grayson Perry die Erasmusprijs uit handen van de koning ontvangt

De vaas ‘We Shall Catch it on the Beaches’ die Grayson Perry maakte tijdens de lockdown in 2020 is vanaf dit weekend te zien in het Bonnefanten.  Afbeelding: Courtesy Grayson Perry en Victoria Miro

Ter ere van de uitreiking van de prestigieuze Erasmusprijs 2021 aan kunstenaar Grayson Perry, brengt het Bonnefantenmuseum in Maastricht een ode aan de Brit. De prijs wordt 16 december uitgereikt door koning Willem-Alexander.

In het museum zijn werken te zien van Perry die het Bonnefanten zelf in de collectie heeft, zoals het meterslange tapijt The Walthamstow Tapestry. Maar er is ook nieuw werk te zien dat de kunstenaar recent maakte tijdens de lockdown in 2020. Zoals de kleurrijke vaas We Shall Catch it on the Beaches. Dat werk maakte Perry voor de tv-show Grayson’s Art Club die in 2020 en ook dit jaar door miljoenen Britten bekeken werd tijdens lockdowns. In Grayson’s Art Club nodigden Grayson en zijn vrouw Philippa kijkers uit om zelf kunst te maken en in te zenden. De vaak ontroerende verhalen achter de kunst, waren een groot succes bij kijkers. Het eerbetoon aan Perry in het Bonnefanten is te zien van 27 november t/m 20 maart 2022.

www.bonnefanten.nl

Door onze verslaggeefster

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen