Venlose ondernemers organiseren Black Flaaiday

Afbeelding: Getty Images

Tien Venlose ondernemers organiseren vrijdag een Black Flaaiday. Dit doen ze als persiflage op Black Friday. Een, in hun ogen, alsmaar groter wordende hype, zo laten ze weten aan Omroep Venlo.

De initiatiefnemer is banketbakker Jos Lamers. Hij betreurt het dat er op dit moment nauwelijks over bijvoorbeeld een kinderfeest als Sinterklaas wordt gesproken, maar vooral over Black Friday. Hij noemt het een actie met een vette knipoog, maar beschouwt de uitverkoophype als ‘een flauw fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika’. Lamers verkoopt zijn vlaai vrijdag voor de helft van de prijs. De opbrengst gaat naar een goed doel. Als het aan de banketbakker ligt, doen volgend jaar nog meer ondernemers met het initiatief mee.

Slager Toine Schreinemachers is dit jaar een van de deelnemers, maar doet het wel op eigen wijze, zo laat hij op zijn Facebookpagina weten. Schreinemachers gaat vrijdag balkenbrij voor de helft van de prijs verkopen en steunt daarmee ook het goede doel.

Door redactie WijLimburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen