Dier van de week: flinke vent Boef zoekt een baasje met ervaring en een prikkelarm thuis

Boef.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Aan viervoeter Boef deze week de eer.

Wie is Boef en wat is zijn verhaal?

„Boef is als jonge hond uit het buitenland naar Nederland gekomen. Hij kon helaas niet bij zijn eigenaar blijven, waardoor wij op zoek mogen gaan naar een nieuwe baas voor deze flinke vent.”

Hoe is zijn karakter en wat doet hij graag?

„Hij is een lieve, aanhankelijke hond voor mensen die hij kent. Boef is vriendelijk naar iedereen en gaat graag mee wandelen. Hij loopt goed aan de riem en trekt niet of nauwelijks. Echter, zodra hij een andere hond ziet, kan hij hier flink naar uitvallen. Waarschijnlijk vanuit angst, maar op zulke momenten is hij heel sterk en luistert hij ook niet naar commando’s. Als hij de honden eenmaal kent, dan doet hij dat niet en wil hij het liefst met ze spelen. Verder kent Boef een aantal basiscommando’s en kan hij een paar uurtjes alleen zijn.”

Wie is de perfecte baas voor Boef?

„We zijn voor hem op zoek naar mensen met veel ervaring met honden. Vanwege het uitvallen naar andere honden aan de riem, zoeken we een rustige prikkelarme omgeving bij mensen zonder kinderen. Ook plaatsen we Boef het liefst bij mensen met een tuin.”

Wil je meer over hem weten? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten