Kartduivel Mees Houben verovert Nederlandse titel op Spa-Francorchamps

Mees Houben in zijn kart.  Afbeelding: eigen foto

Karter Mees Houben heeft opnieuw zijn opvallende racetalent laten zien. De pas elfjarige Heerlenaar veroverde op het circuit van Spa-Francorchamps de Nederlandse titel on de Mini Junior TM klasse 60 CC. Namens Nederland mag de tiener nu deelnemen aan de Rotax Grand Finals in Bahrein, van 11 tot 18 december.

Mees Houben (11) uit Heerlen was in 2020 dé karting revelatie. De snelheidsduivel won tijdens zijn debuutjaar de Euro Thropy, in Genk en de Euro Thropy, in Adria. Verder kroonde hij zich in Nederland en de Benelux tot ‘rookie-kampioen’, in de Micromax klasse. In deze klasse worden snelheden tot negentig kilometer per uur bereikt. Op 8 december debuteerde Houben in de zwaardere Minimax klasse met een voortreffelijke vierde plaats. Met zijn prima prestaties plaatste hij zich voor de Minimax Grand Finale, in Portimao. Het WK in Portugal werd echter op het laatste moment afgeblazen.

Dit seizoen zet de stormachtige ontwikkeling van Mees Houben zich voort. De Heerlense tiener, die tot dusver al 22 podiumplaatsen tijdens nationale en internationale wedstrijden behaalde en al negen keer het hoogste trapje beklom, won het NK Junior 60cc , werd tweede tijdens het Benelux Kampioenschap Rotax Mini Max, en derde tijdens het NK Rotax Mini Max. Ook won Houben de eerste Benefit League 2021, het over twee races gespreide combinatie kampioenschap van Nederland en België.

Door Ton Reijnaerts

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen