Feyenoord overwintert voor het eerst in zeven jaar in Europa

Cyriel Dessers in duel met Taras Kacharaba.  Afbeelding: ANP/HH

Feyenoord overwintert voor het eerst in zeven jaar in Europa. De club knokte zich met tien man tijdens de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de Conference League naar een gelijkspel (2-2). Wie anders dan de ingevallen Cyriel Dessers, ook al de maker van de 1-1, stelde de groepswinst in blessuretijd veilig.

Dessers was eerder dit seizoen als invaller al belangrijk in de slotfase van duels met Sparta, Union Berlin en AZ. Feyenoord is met de groepswinst zeker van een plaats in de achtste finales van de Conference League, die in maart worden afgewerkt.

Misverstand

Peter Olayinka schoot Slavia in de 12e minuut op voorsprong, na een misverstand tussen doelman Ofir Marciano, de vervanger van de positief op corona geteste Justin Bijlow, en Tyrell Malacia. De voor de aangeslagen Bryan Linssen ingevallen Cyriel Dessers tekende in de 31e minuut voor de gelijkmaker (1-1).

Feyenoord speelde vanaf de 37e minuut met tien man. Guus Til kreeg eerst nog een gele kaart voor een forse tackle op Nicolae Stanclu, maar de Finse scheidsrechter Mattias Gestranius trok op advies van een van zijn assistenten alsnog rood. Invaller Jan Kuchta schoot Slavia in de 66e minuut naar 2-1, na weer een fout van doelman Marciano. Feyenoord leek geslagen, totdat Dessers in blessuretijd opnieuw toesloeg.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 2021-22, aflevering 16 (25 november). Video: De Limburger

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu