Goed spelend VC Limac verliest van Taurus

Foto ter illustratie.  Afbeelding: Getty Images

Het is Numidia/VC Limac weer niet gelukt om de eerste zege in de eredivisie te boeken. De volleyballers uit Linne werden door Taurus op een 1-3 nederlaag getrakteerd.

Volgens coach Guido Görtzen zou met Taurus ‘een tegenstander van gelijkwaardig kaliber’ getroffen worden. De club uit Houten zette Limac vanaf het begin echter met een sterke service onder druk.

Toch bracht een sterke servicebeurt van Desly Roeks Limac zelfs op voorsprong. De stand ging lang gelijk op, maar in het laatste deel van de set sloeg Taurus toe: 19-25. In de tweede set begon Limac sterk. De ploeg uit Linne sloeg een kloof van drie punten (16-13), maar die werd door Taurus vakkundig en snel omgedraaid: 21-25.

In het derde bedrijf leken de bezoekers de wedstrijd af te maken, maar Limac dacht daar anders over. Met een blok van Lennard Vossen en Brent Grabert kwam de ploeg terug in de wedstrijd: 25-22. Limac kreeg, mede door de ervaring van Rob Bontje, de kans om op 2-2 te komen, maar Taurus gaf de genadeklap: 21-25.

Door Tim Cox

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu