Formule 1 verlengt contract met circuit Barcelona met vijf jaar

Afbeelding: AFP

De Formule 1-coureurs blijven ook de komende vijf jaar naar Barcelona komen. De organisatie heeft het contract met het Circuit de Catalunya verlengd tot en met 2026. Sinds 1991 huisvest het circuit al de Grote Prijs van Spanje in de Formule 1.

De komende maanden wordt hard gewerkt om het ruim 4,6 kilometer lange circuit een upgrade te geven. Ook de faciliteiten langs de baan worden aangepast en verbeterd. De Grote Prijs van Spanje staat voor 22 mei 2022 op de kalender. Max Verstappen boekte in 2016 in Barcelona bij zijn debuut voor Red Bull Racing op 18-jarige leeftijd zijn eerste overwinning in de Formule 1. Daarna zegevierde Lewis Hamilton vijf keer achter elkaar in Catalonië.

Vanwege financiële problemen dreigde de GP van Spanje de afgelopen jaren een paar keer te verdwijnen uit Barcelona. Begin januari werd het contract tussen de Formule 1 en het circuit weer met een jaar verlengd. Met de terugkeer van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in de Formule 1 en Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft Spanje dit seizoen twee coureurs in de koningsklasse. Het contract is nu met vijf jaar verlengd.

MotoGP

Ook de MotoGP blijft Barcelona trouw. Volgend jaar racen de motorcoureurs sowieso weer over het Circuit de Catalunya en tussen 2023 en 2026 komen ze minimaal twee keer naar Barcelona. Het is de bedoeling dat in die jaren ook andere circuits in Spanje en Portugal worden bezocht.

Luister ook naar de F1-podcast van De Limburger:

Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee