Porsche schenkt half miljoen euro voor overstromingsgebieden zoals Limburg

Valkenburg bij hoogwater © ANP/Remko de Waal

Sittard-Geleen -

Porsche AG steunt de hulpverlening van het Duitse Rode Kruis bij overstromingen met een donatie van 500.000 euro. De steun is specifiek bedoeld voor het werk van het Rode Kruis in de overstromingsgebieden in Nederland, België en Oostenrijk.

Porsche heeft via de Duitse organisatie Bündnis Aktion Deutschland hilft e.V. de afgelopen maanden al 1,8 miljoen euro aan noodhulp gedoneerd om de gevolgen van de overstromingsramp te verzachten.

Adequaat helpen

Heleen van den Berg, hoofd Nationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis, stelt het gebaar van Porsche AG zeer op prijs. „Limburg is zwaar getroffen door de overstromingen in de zomer van 2021, net als diverse regio’s in onze buurlanden. Het Nederlandse Rode Kruis heeft de hulpdiensten en evacués direct kunnen ondersteunen. Als het noodlot toeslaat, zijn wij in staat om snel en adequaat te helpen dankzij de hulp van donateurs zoals Porsche.”

Oliver Blume, CEO van Porsche AG: „Ik ben enorm onder de indruk van de solidariteit met de getroffen mensen en regio’s. De hulpbereidheid strekt zich uit over tal van particuliere initiatieven, de economie, de publieke sector en de vele hulporganisaties. Deze solidariteit is een belangrijk signaal voor de lokale bevolking en geeft hen moed.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws