Tachtig gevangenen Sittard in quarantaine

De PI in Sittard.  Afbeelding: Ermindo Armino

Tachtig gevangenen van de PI in Sittard zitten nog zeker tot maandag in quarantaine. Dat is nodig nu bij drie van hen corona is geconstateerd. Ook enkele bewakers zitten thuis in quarantaine.

Dat bevestigt woordvoerder Robert Meijer na berichtgeving van L1.

De gevangenen mogen hun cel nog maar één uur per dag verlaten om te luchten. Dat gebeurt in kleine groepen. Tijdens het luchten mogen de gevangenen ook bellen met het thuisfront. Bezoek is niet toegestaan en ook sporten of arbeid binnen de gevangenis is verboden. Om het leed te verzachten krijgen ze dagelijks een versnapering in hun cel aangeboden. Maandag worden de gedetineerden getest en wordt gekeken of de quarantaine nodig blijft.

Lees ook: Forse oversterfte in Limburg: 50 procent meer doden dan vorig jaar in deze tijd

Omdat er ook medewerkers gedwongen thuis zitten, krijgt de gevangenis in Sittard hulp van een speciale ondersteuningsdienst. Hoe corona de inrichting is binnengedrongen is niet duidelijk. De gevangenissen in Roermond en Evertsoord hebben geen positief geteste gedetineerden.

Door Paul Bots

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten