Samenwerking gemeenten Midden-Limburg en Kennisloket Coöperatie VGZ

Afbeelding: ANP XTRA

De zeven gemeenten in Midden-Limburg en Coöperatie VGZ gaan samenwerken om ouderen beter te adviseren en te begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg.

Het gaat om de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert.

Ouderen wonen steeds vaker langer thuis. Als het nodig is krijgen zij zorg en ondersteuning vanuit de gemeente op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), vanuit de zorgverzekering via de Zorgverzekeringswet (Zvw) of vanuit het zorgkantoor op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz). Als de vraag naar zorg en ondersteuning toeneemt, wordt het vinden van passende zorg binnen de drie domeinen complexer. De gemeenten en coöperatie VGZ willen ouderen hierbij beter begeleiden.

Lees ook: ‘Regionale samenwerking in Noord-Limburg levert betere zorg en besparing van miljoenen op’

Voor vragen over ‘meedoen’ en ‘langer thuis wonen’ kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente. Voor inwoners die meer zorg en ondersteuning nodig hebben dan vanuit de Wmo geboden kan worden, heeft VGZ het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg opgericht. Speciaal voor ouderen, hun zorgverleners en mantelzorgers.

De zeven gemeenten in Midden-Limburg en het kennisloket hebben de mogelijkheid om samen te werken, zodat inwoners snel en makkelijk een advies krijgen voor de best passende zorg. Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is een gratis service voor alle ouderen woonachtig in Midden-Limburg. Ook voor mensen die niet bij VGZ verzekerd zijn.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Echt-Susteren

Gemeenteberichten