DSM neemt Noorse eiwitspecialist Vestkorn Milling over voor 65 miljoen euro

Het DSM-hoofdkantoor in Heerlen. 

Het DSM-hoofdkantoor in Heerlen. © Ermindo Armino

Heerlen -

DSM betaalt 65 miljoen euro voor de overname van het Noorse Vestkorn Milling. Het bedrijf uit Tau is een van Europa’s toonaangevende producenten van plantaardige eiwitten, zetmeel en voedingsvezels op basis van erwten en bonen.

Frans Dreissen

DSM ziet de acquisitie als een stap in de strategie om zijn eiwitactiviteiten verder uit te bouwen. De producten van Vestkorn Milling (55 medewerkers) vinden hun weg in plantaardige voeding. DSM heeft de ambitie om rond 2030 zo’n 150 miljoen mensen te bereiken met plantaardige, eiwitrijke voedingsmiddelen.

Lees ook: Voedselautoriteit EU geeft methaanremmer van DSM positief advies mee

Patrick Niels van DSM’s Food & Beverage-divisie: „Steeds meer producenten van voedingsmiddelen en dranken over de hele wereld zoeken partners die hen met ingrediënten, expertise en oplossingen kunnen helpen in een markt van vleesalternatieven. Een markt waarin voor de consument smaak, textuur, maar ook klimaatimpact een steeds belangrijker rol spelen.”

Aslak Lie, topman van Vestkorn Milling zegt in een persverklaring: „Door de samenwerking met DSM hebben we een enorme stap gezet om een wereldleider te worden. Met DSM hebben we hebben een op de lange termijn gerichte eigenaar die verdere groei en expansie zal stimuleren.”

De eiwitten, zetmelen en voedingsvezels van Vestkorn Milling zijn volgens DSM een waardevolle aanvulling op het brede aanbod aan bedrijven die plantaardige voedingsmiddelen en dranken ontwikkelen, waaronder vitamines, smaakstoffen, gistextracten, enzymen, algenlipiden en mineralen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws