Topman van Obvion uit Heerlen stapt over naar leaseconcern DLL

Carlo van Kemenade.  Afbeelding: DLL

Carlo van Kemenade (57) is de beoogde nieuwe topman van het Eindhovense leaseconcern DLL. Hij was in de afgelopen vier jaar de hoogste baas bij een andere Rabo-dochter, hypotheekverstrekker Obvion in Heerlen.

Van Kemenade is bij DLL – voorheen De Lage Landen – voorgedragen als opvolger van de Amerikaan Bill Stephenson, die eind dit jaar met pensioen gaat. Voor de definitieve benoeming van Van Kemenade is goedkeuring nodig van de Europese Centrale Bank.

De Eindhovenaar werkte van 1990 tot 2018 al in verschillende functies bij DLL, zowel in Nederland als internationaal. In 2013 trad hij als operationeel topman toe tot de raad van bestuur.

DLL is wereldwijd marktleider in leasing van kapitaalgoederen. Klanten van het concern in meer dan dertig landen leasen onder meer machines voor de landbouw, gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie en bouw.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee