Winkeliers Noordrijn-Westfalen teleurgesteld in aantal klanten

Afbeelding: ANP

Warenhuizen en voetgangerszones bleven relatief leeg tijdens het eerste adventsweekend in Noordrijn-Westfalen. Veel retailers zijn teleurgesteld en kijken met scepsis naar de rest van de kerstperiode. Dat melden diverse Duitse media.

De klantenfrequentie was niet alleen lager dan voor de pandemie, maar ook lager dan een week eerder, concludeerde de brancheorganisatie in Noordrijn-Westfalen na afgelopen zaterdag. Zelfs ‘Black Friday’ bracht in de meeste gevallen geen merkbare omzetstijging. Een verslaggever van het Duitse persbureau dpa liep zondagmiddag door de binnenstad van Düsseldorf en meldde dat er nergens rijen stonden.

De laatste twee maanden van het jaar zijn traditioneel de best verkopende voor veel retailers. Vooral klassieke ‘cadeauleveranciers’, zoals juweliers en speelgoedwinkels, genereren in november en december meer dan een vijfde van hun jaaromzet.

Door Redactie WijLimburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten