Businesscoach wandelt voor tweede keer 31 dagen met 31 ondernemers

 © Sarina Uilenberg

Eys -

Businesscoach Laura Lazzarini (Eys) maakte in januari met 31 ondernemers in 31 dagen 31 wandelingen langs 31 Zuid-Limburgse dorpen. Ze noemde dit project, waarbij ze in gesprek ging over gebeurtenissen in het afgelopen jaar en (bedrijfs)doelen in het nieuwe jaar, Cammino della Fortuna, oftewel het pad naar geluk. In januari 2022 neemt ze opnieuw 31 ondernemers mee op pad.

WijLimburg, Lieke Rijkx

„Het was zo’n ongelofelijk gaaf begin van het jaar”, herinnert Lazzarini zich. „Ik kreeg er nog maanden extra energie van en kreeg de glimlach nauwelijks van mijn gezicht. Net als alle coachwandelingen die ik met klanten maak, is de Cammino niet zomaar een wandeling. We werken aan de doelen van de ondernemer die meeloopt. Ik geef handvatten mee om volgende stappen te zetten en om tijdens die stappen structuur en focus te houden. Na de wandeling herinner ik de ondernemer aan de uitgesproken voornemens en vraag ik nog regelmatig hoe het gaat en of de doelen al zijn bereikt.”

Glas halfvol

Iedere wandeling en ieder gesprek was anders, toch zat er volgens Lazzarini wel een rode draad in. „De meeste ondernemers hadden een positieve insteek. Ondanks de lockdown was bij de meesten het glas halfvol. Er werd vooral gekeken naar wat er wél mogelijk was. Nu we een jaar verder zijn en de coronasituatie weer ongeveer even slecht is als toen, ben ik benieuwd of de positieve vibe er nog steeds is. Ik hoop het, maar ik kan me goed voorstellen dat de situatie nu wat somberder is.”

Lees ook: 31 Ondernemers wandelden 2700 euro voor Credohuis bijeen

In januari mochten de deelnemende ondernemers zelf beslissen welk bedrag ze voor de wandeling en de coaching over hadden. Daarvan doneerde Lazzarina driekwart aan Het Credohuis, dat zich inzet voor dak- en thuisloze jongeren.

Vorige maand konden mensen via social media en de nieuwsbrief van Laura Lazzarini stemmen voor een nieuw goed doel. Ze kozen voor Stichting Zo Mooi Mogelijk uit Geleen. Een stichting die zich inzet voor jongeren met een beperking en ze helpt hun talenten te ontplooien. „Dit keer vraag ik wel een vast bedrag per wandeling en daarvan gaat de helft naar het goede doel. Zo weet Stichting Zo Mooi Mogelijk al precies op welk bedrag ze zich kan verheugen.”

Wandel- en coachboek

Niet alle wandelingen van begin dit jaar loopt Lazzarini volgend jaar opnieuw. „Routes die slecht waren aangegeven of die ik niet zo mooi vond, vervang ik.” Uiteindelijk wil Lazzarini een boek schrijven waarin de wandelingen, die nu telkens hetzelfde begin- als eindpunt hebben, aan elkaar worden geknoopt tot één lange wandeling. „In dat boek moet veel informatie komen over de routes en de omgeving, uiteraard met mooie foto’s. Ook komen er opdrachten in die de lezers zelf kunnen uitvoeren. Ze gebruiken de natuur en de route als spiegel voor het maken van keuzes en het uitstippelen van een pad. Maar dat boek komt later. Eerst maar eens wandelen. Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk uit naar 1 januari.”

Ander Nieuws