Mercedes-baas Toto Wolff: Auto van Hamilton nu vermoedelijk op z’n best

Toto Wolff.  Afbeelding: HH/ANP

Teambaas Toto Wolff van Formule 1-renstal Mercedes blaakt in de aanloop naar de voorlaatste Grand Prix van het seizoen, zondag in Saoedi-Arabië op het gloednieuwe stratencircuit in Jeddah, van het zelfvertrouwen. „Onze auto heeft de laatste tijd goed gepresteerd en is nu vermoedelijk op z’n best”, doelde hij op de bolide van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. „Dat geeft ons moed en een sterke impuls om door te gaan.”

De achterstand van Hamilton op Max Verstappen (Red Bull) is nog maar acht punten, in het WK voor constructeurs leidt Mercedes met vijf punten meer dan Red Bull.

Mercedes-baas Toto Wolff: Auto van Hamilton nu vermoedelijk op z’n best
Wolff (r) met Hamilton.  Foto: Hollandse Hoogte / European Press Agency (EPA)

Op het ruim zes kilometer lange circuit in Jeddah wordt een gemiddelde snelheid van 252 kilometer per uur verwacht. Alleen het circuit van Monza is sneller. „Onze coureurs zijn hier bereid om tot het uiterste te gaan”, zei Wolff over Hamilton en de Fin Valtteri Bottas. „We zijn allemaal verheugd dat we in deze fase van het seizoen nog steeds in de strijd zijn. De twee kampioenschappen zijn nog volledig open en onze missie is duidelijk.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu