Lottumse Dorpsquiz gaat door, deelnemende teams mogen er ruim twee weken over doen

De eerste editie vond plaats in een bomvolle zaal.  Afbeelding: Lottumse Dorpsquiz

Ondanks alle nieuwe coronamaatregelen gaat de Lottumse Dorpsquiz op 11 december gewoon door. Deelnemers krijgen wel langer tijd voor de vragen en opdrachten.

De teams mogen er zelfs meer dan twee weken over doen. Het quizboekje hoeft pas op 2 januari ingeleverd te worden. Dat biedt de mogelijkheid om vragen en opdrachten te verdelen en voorkomt dat grote groepen op één avond samen komen. „Teams hoeven niet zo nodig groot te zijn om meer kans te hebben”, zo laat de organisatie weten. „Er is tijd genoeg om de quiz ook met het eigen gezin of alleen met je partner te doen.”

Er zijn meer redenen om het toch te laten doorgaan. „Nu er weer veel wordt afgelast, hebben mensen extra behoefte aan een leuk tijdverdrijf. De quizboekjes liggen al twee jaar gedrukt op de plank, het is zonde om er niets mee te doen.” De datum van de tweede editie is al een paar keer verzet.

Quizboekjes kosten 10 euro en worden na opgave en betaling op 11 december in Lottum aan huis bezorgd. Aanmelden kan nog via lottumsedorpsquiz@outlook.com. Of en hoe de geplande uitslagavond op 15 januari kan doorgaan, is nog onduidelijk.

Door Marcel van Lier

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten